Ik ben Marianne de Jong - Venekamp en ik ben geboren op 19 augustus 1976.

Ik heb na mijn basisschool de MAVO afgerond en ben daarna op het MDGO (Middelbaar Dienstverlenend Gezondheids Onderwijs) terechtgekomen, omdat daar de leerrichting mogelijk was tot “iets” in de kinderopvang (AW-Agogisch Werk).

Ik kom uit een gezin met 1 oudere broer. In ons gezin werd vanaf mijn 12de ook een meisje opgevangen waarvan de ouders wisseldiensten hadden en zo heb ik leren omgaan met een flexibele gezinssituatie.

Vanaf mijn 14e jaar ben ik op gaan passen op een aantal vaste oppas adressen en mijn passie en interesse in (de ontwikkeling van-) jonge kinderen is verder gegroeid. Ik wilde graag op een kinderdagverblijf werken als groepsleidster. Dit is ook gebeurd nadat ik de bovenstaande opleiding had afgerond. Na een aantal jaren vond ik dat ik verder moest kijken, om werkervaring op andere gebieden op te doen.

 

Wel bleef mijn wens, om vanuit huis kinderen op te vangen, bestaan. Nadat ik bij de kantoorbaan die ik hiervoor had, gemiddeld aan 50 uur per week zat, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met De Ukkepukkies.

De Ukkepukkies is een droom die uitkomt.

Ik woon samen met mijn man Edwin de Jong en samen hebben we een zoon, Ruben, die geboren is op 10-08-2012. Ook hebben we 2 katten en houden we erg van gezelligheid.

Als hobby’s heb ik koken met en voor vrienden en familie, taarten bakken, fietsen, fotograferen, kamperen en zit ik in de organisatie van de Sinterklaasaktie Uithoorn. Hier regel ik de planning voor huis-, verenigings-, bedrijfs-, school en kinderopvangbezoeken voor deze organisatie. Deze vrijwilligersorganisatie haalt met deze bezoeken geld op om de minder bedeelde in de regio Uithoorn, De Ronde Venen, Aalsmeer en Amstelveen op welk manier een ondersteuning te geven. Denk daarbij aan zieken kinderen die door hun ziekte een pruik nodig hebben.

Mijn passie voor kleine kinderen is er met de paplepel ingegoten, mijn ouders hebben een meisje van 9 maanden opgevangen waarvan de ouders bij de politie zaten, zij is inmiddels 27 jaar en zijn wij een soort van zussen geworden.  Toen wist ik al dat ik ooit een kleine groep kinderen wilde opvangen vanuit een huiselijke sfeer. Ik was 1 van de weinig gastouder die nog geen moeder was voordat ik gastouder werd. Mijn doel is het om een kind te begeleiden tot aan de basisschool, dit alles in een kleine setting waarbij creativiteit centraal staat. Dit kan zijn door middel van knutselen maar ook door zang, dans of buiten de wereld ontdekken. Ook normen en waarden zijn belangrijke speerpunten, waarbij ik beleefdheidsvormen en respect bij breng voor een mens of dier. Maar ook geduld is belangrijk in het leven.

Ik ben iemand die een groot verantwoordelijkheidsgevoel draagt, en alles graag goed wil doen. Dit alles heeft mij doen besluiten, om mijn baan als verkoper binnendienst, na 7,5 jaar (maar daarvoor ruime ervaring opgedaan op een kinderdagverblijf) op te zeggen en van mijn hobby mijn beroep te maken als gastouder in De Ukkepukkies. Inmiddels 9 jaar geleden.